KENMERKEN

TELESCOPISCHE LAADARM

De telescopische laadarm op een AVANT zorgt er voor dat het een machine is met zowel een groot hefvermogen als een hoog werkbereik. Met ingetrokken telescopische arm kunnen er zware lasten opgenomen en vervoerd worden, terwijl er een maximale hefhoogte bereikt kan worden met de hefarm volledig uitgeschoven.Avant_700_properties_lift1.jpg

OPTIDRIVE™

AVANT heeft een nieuwe en innovatieve oplossing ontwikkeld om het aandrijvingssysteem in de AVANT-knikladers verder te optimaliseren en de prestaties van de machines nog verder te verbeteren. Het aantal hydraulische slangen en koppelingen werden aanzienlijk gereduceerd in het Optidrive™-aandrijvingscircuit.

Belangrijkste voordelen van het nieuwe Optidrive™-aandrijvingscircuit:

- Verbetering van de prestaties met 10%
- 60% minder hydraulische aansluitingen
- 20% minder hydraulische leidingen
- Minder verhitting – met Optidrive™ is de hoeveelheid olie in de wielmotoren 5 keer groter dan in het oude systeem, wat zorgt voor een sterk verbeterde koeling binnen het circuit.
- De handrem die van de voorste naar de achterste wielen verplaatst werd garandeert een optimale grip in  elke situatie.
- Minder motortrillingen en lager geluidsniveau dankzij de nieuw ontwikkelde motorsteunen (trillingsdempers).
- Verbeterd hydraulisch connectorsysteem
- Eenvoudiger te onderhouden

AAN- EN AFKOPPELEN WERKTUIGEN

Het AVANT-snelwisselsysteem zorgt er voor dat het zeer eenvoudig wordt om aanbouwwerktuigen aan en af te koppelen. Het mechanische snelwisselsysteem is half automatisch, wat betekent dat het aankoppelen en vergrendelen kan gebeuren rechtstreeks van op de bestuurderszetel.

In optie is er eveneens een hydraulisch snelwisselsysteem beschikbaar. Deze snelkoppeling maakt het mogelijk om het aan- en afkoppelen volledig vanuit de cabine te laten gebeuren. 

Dankzij de unieke multiconnector van AVANT wordt het daarenboven zeer eenvoudig om alle hydraulische aansluitingen, gelijktijdig en onder druk, aan en af te koppelen met 1 enkele beweging. De koppelingen kunnen daarenboven niet meer verkeerd aangesloten worden en er is geen enkel risico op lekkages meer.

EENVOUDIG TE BEDIENEN

De AVANT-knikladers zijn zeer eenvoudig in gebruik. De zijwaartse besturing gebeurt via het stuur en het voor- en achterwaarts rijden gebeurt door middel van 2 rijpedalen. De compacte afmetingen van de machine maken manoeuvreren gemakkelijk en zorgen er voor dat de bestuurder van uit de cabine een optimaal zicht heeft op het aanbouwwerktuig. Zelfs wanneer u nog geen enkele ervaring heeft in het rijden met machines, kan u na enkele uren oefenen een AVANT besturen.

700_properties_safety_drivability.jpg

SNELHEID

De rijsnelheid van een AVANT 640 loopt op 22 km/u. Deze verhoogde rijsnelheid maakt dat deze machine zeer efficiënt ingezet worden voor, bijvoorbeeld openbaar groenonderhoud, wegenbouw, etc...

De maximale snelheid van de AVANT 630 en AVANT 635 bedraagt 14 km/u, wat ruimschoots voldoende is voor het werken op kleinere oppervlaktes.